Fil 002 (1)

Trädgårdsinspiration – odling

Fil 007

Fil 002
Efter och före, det har hänt grejer på uteplatsen under vår och sommar.

Mycket har hänt på uteplatsen sen vi flyttade in i januari. Och det är något speciellt med att kunna sätta ned händerna i jorden, det är något som händer med en som person. Jag fick åter upp ögonen för det här med kroppsarbete och att det finns en stark längtan i mig att vilja följa odlingscykeln och arbeta med natur.

Spännande med lite självhushållning

Mandelmanns Gård på tv har blivit en enorm succé och jag lånade även en av deras böcker i sommar ”Självhushållning på Djupadal” där jag bland annat lärde mig om att kunna gödsla växterna med gräsklipp. Vi har en liten handgräsklippare och allt som allt brukar det bli ungefär 2 påsar gräsklipp ihopkrattat när jag klipper. Detta lägger jag nu istället runt mina tomatplantor, runt den nysatta squashen samt hallonen fick sig en tuss gräsklipp. Vi provar nu och ser hur det fungerar.

Gräsklipp runt squashen.
Gräsklipp runt squashen.

Det bästa med att försöka ägna sig lite åt självhushållning är att det blir en mäktig känsla att kunna klippa sig lite sallad, plocka in örter, ta en tomat eller plocka upp sina potatisar.

Kronärtskockor, tomater, örter, ja till och med potatis odlade vi i år.
Kronärtskockor, tomater, örter, ja till och med potatis odlade vi i år.

Börja odla- bara gör det

Vi fick 7 pallkragar av min pappa, i dagsläget använder vi 6 stycken men jag har planer för den 7:e. Sen köpte vi massor av jord på Plantagen, och där vill jag påpeka att dubbla pallkragar rymmer mer jord än vad vi anade. Det gick ned närmre 8 säckar jord i varje pallkrage..puh! Det blev lite bärande men det var det värt. Nästa gång ska jag nog försöka beställa Big Bag med en kubik jord från Renova istället.

Fil 004

Vi planterade flera olika blommor, bärbuskar och bärplantor samt grönsaker i år. Resultatet har sett lite olika ut, tomaterna verkar bli en rejält fin skörd på. Även potatis och örter har försett oss med mycket fint. Tyvärr har inte bärbuskarna (hallon, blåbär) levererat. Några få jordgubbar kom, som familjen slogs om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *