Fil 001

Det växer på uteplatsen

Så här fina vill jag att mina bondpioner ska bli, (morsans pioner). (Bild Bobrabloggen)
Så här fina vill jag att mina bondpioner ska bli, (morsans pioner). (Bild Bobrabloggen)

Nu är sommaren här och vi ska snart få efterlängtad semester, eller, 3/4 av hushållet har redan semester, på Hittasemesterns.se kan du läsa om var vi semestrat tidigare… På uteplatsen har det hänt grejer, det växer så det knakar på vissa håll och på andra håll inget alls. Sen finns det andra krafter som verkar mot tillväxten, barn som knippsar av knoppar och sniglar som verkar ha hittat vår lilla uteplats.

Vad hände med rädisorna och löken?

Vi har planterat 3 odlingslådor, 1 innehåller örter av olika slag, ganska många av dessa har vi köpt färdiguppdrivna. Men de växer och frodas. ( Kanske är

Fil 002
Så här såg uteplatsen ut i mars i år.

vi lite ängsliga i vårt nya liv som trädgårdsinnehavare att vi kände att vi måste ha några plantor färdiga i alla fall) Andra lådan har jag odlat potatis och morötter, det finns även lite luktärter nedtryckta i ena kanten. Den lådan är fullständigt knökad, allt känns lite trial and error så här långt. Att försöka kupa potatisen innebär att först försöka komma ned i lådan. Så jag hoppas att jag får egen färskpotatis om ett tag, annars beställer vi matkasse från Mat.se vilket också går bra.

Fil 001
Så här ser vår uteplats ut nu.

Tredje lådan är lite av ett sorgebarn, nu kommer det iofs sallad men jag hade kämpat på med rädisor, salladslök och persilja. Det kom upp rädisor, men de regnade sönder?! Så tråkigt. Det blev liksom inga plantor, kan det vara en kombination av för gamla frön och för mycket gödsel?

Vindskydd och parasoll vid matplatsen

För att göra matplatsen lite avskärmad så satte vi upp ett insynsskydd från Bauhaus (Tokyo) och köpte ett stort parasoll från EM. Det fungerar bra som stort tak och fungerar även nästan lite som en paviljong, skapar en bra rumslig känsla.

Lilleman är ute och kikar i rabatten.
Lilleman är ute och kikar i rabatten.

Jag fixade också en ljusslinga från IKEA med kulörta lampor, Solvinden. Köpte även dynor och filtar därifrån. Än så länge har vi en ganska vindpinad matgrupp som vi fick överta från de förra hyresgästerna, den fungerar att sitta och äta vid men är inte så kul att mysa i. Jag kikar för att hitta ett billigt lounge set.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *