lojtnantshjarta

Fixa balkong och uteplats – vårens trend

Vi har blivit med uteplats! Efter 17 år i GBG utan att kunna sträcka ut fötterna i gröngräset kan vi äntligen det. Uteplatsen är just nu lite av ett oskrivet blad vilket vi tycker är trevligt för då kan vi själva sätta vår prägel på den.  Att det är trendigt med grönt kan knappast ha undgått någon, och jag är inget undantag. Jag har helt och fullt köpt den gröna växttrenden.

Nyligen såg vi en mäklarannons om en stor våning i vasastan här i göteborg där de just marknadsförde sig med den rustika odlingstrenden. Det var jord i hela lägenheten på väl utvalda platser i kombination med vita soffor och väggar. Något som fick mig att gapskratta bara vid tanken på att släppa in småbarnen i den lägenheten…Men annonsen kanske riktade sig till andra människor än småbarnsfamiljer..:)

Bild hämtad från www.blomsterlandet.se
Bild hämtad från www.blomsterlandet.se

Inred balkong och uteplats – tips

Låt växterna ta över. Plantera blommor, krukörter, tomater, ja det du gillar. En grön och prunkande balkong eller uteplats är något av det vackraste. Ett sätt att börja redan nu är att börja förså eller förgro i drivhus. Peta ned frön i jord och ge dem näring och vatten. Ett tips är att rulla ihop egna krukor av tidningspapper, eller använd äggkartonger att låta de små skotten gro i. Mycket billigare.  Jag tänker skaffa mig några pallkragar till uteplatsen för att kunna plantera olika typer av grönsaker, blommorna spar jag till min rabatt (!)

Blomsorter torparstil

Vem drömmer inte om det där torpet på idyllisk plats? Grejen är att du faktiskt kan jobba med de där för torpet klassiska blommorna på din balkong i stan och skaffa just den där ombonade känslan. Bra sorter för att få rätt mormors-känsla (dessa tips fick jag från UnderbaraClara)  är:

  • Löjtnantshjärta
  • Stockros
  • Vallmolojtnantshjarta
  • Bondpion
  • Myskmalva
  • Akleja
  • Brandlilja
  • Stormhatt (Är svingiftig men vacker så tänk på det om du små barn som går och pillar på blommorna)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *