Bild från retrofolk.se

I love teak

Utbudet av teakmöbler är ganska stort på andrahandsmarknaden, men efterfrågan och populariteten verkar också öka. Här i Gbg verkar folk ha förstått att de ändå kan ta ganska bra betalt för teakmöbler när de säljer på exempelvis Blocket.

Att måla på teak- or not?

Jag har hört det sägas – måla aldrig över teak! Men där kan jag säga att jag redan syndat. I hallen hos oss står nämligen en liten byrå som för några år sedan fick ett vitt skal, vi sparade lådorna med sitt ursprungliga fanér. Det blev ändå bra, byrån var så sliten. Men skicka mig till giljotinen om ni vill. Den tillhörande spegeln är naturligtvis inte målad.  Vill ni ha tips på folk som faktiskt målat sin teakbyrå – döm själva, så skickar jag ett tips här. Kolla här på Pinterest.

Bild hämtad från Pinterest. Exempel på målad teak.
Bild hämtad från Pinterest. Exempel på målad teak.

Idén att måla teak-byrån i hallen fick jag från reklam för fantastiska tapetmärket Majvillan som gör grymt fina barntapeter.

Bild från Engelska Tapetmagasinet
Bild från Engelska Tapetmagasinet

Inspiration till teak hemma

På Retrofolk.se hittar du denna lista på sjukt fina teak sideboards. Jag spanar efter just ett side board till bra pris, ska även kika på Saron Seconhand här i Gbg.

Bild från retrofolk.se
Bild från retrofolk.se

Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *