81840790

Varde ljus-lampor

81840790
Stor glödlampa från Lagerhaus

Lampor är viktigt och vi har två lampor med 60-tals stil som jag gillar väldigt mycket. Den ena kallar vi för ”Droppen” och den andra är en lampa på fot, båda är i teak. Jag har kikat lite på rena glödlampor med sladd, något som jag ser överallt just nu. Lagerhaus har fina glödlampor med olika färger på sladdarna.

Bild på liknande lampa som vår "Droppe".
Bild på liknande lampa som vår ”Droppe”.

Gammalt och nytt

En ganska klassisk inredningstanke är väl att bland nytt och gammalt och trots att jag inte är någon stor inredare tycker jag att det är ett rättesnöre som funkar för mig – och ekonomin. På butiken Artelleriet i Göteborg kan du hitta många snygga lampor med retro touch, några favoriter är ”Fågellampan” och en i ekologisk bomull och ståltråd.

fågellampa textillampa

Göra lampa själv

Fixaren i mig börjar givetvis fundera på hur jag kan göra en lampa själv. Källan till inspiration är naturligtvis Pinterest, Mecka för alla hemmafixare. Kolla här för inspiration till en egen linnetygslampa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *